Ciência e Agrotecnologia

Volume 26

Número 4

Title: Application of antioxidant on cofee seeds (Coffea arabica L.) aiming at quality preservation
Título: Aplicação de antioxidantes em sementes de cafeeiro (Coffea arabica L.) visando à preservação da qualidade.

Authors: A.L.P. Kikuti, R.M. Guimarães, É.V. de R. Von Pinho, J.A. Oliveira

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Acquis ition of desiccation tolerance of coffee seeds at different developmental stages
Título: Aquisição da tolerância à dessecação nos diferentes estádios de desenvolvimento de sementes de cafeeiro (Coffea arabica L.).

Authors: D. da S. Brandão Júnior, M. das G.G.C. Vieira, H.W.M. Hilhorst

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Biological aspects of Chrysoperla externa (Hagen, 1861) (Neuroptera: Chrysopidae) fed on Alabama argillacea (Hübner, 1818) (Lepidoptera: Noctuidae) larvae
Título: Aspectos biológicos de Chrysoperla externa (Hagen, 1861) (Neuroptera: Chrysopidae) alimentada com lagartas de Alabama argillacea (Hübner, 1818) (Lepidoptera: Noctuidae).

Authors: G.A. Silva, C.F. Carvalho, B. Souza

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Sprouting of six kinds of cuttings of roxo and minoso yam clones
Título: Brotação de seis tipos de mudas dos clones de inhame roxo e mimoso.

Authors: N.A.H. Zárate, M. do C. Vieira, A. Minuzzi

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Chlorophyll fluorescence kinetics of two bean genotypes
Título: Cinética de emissão de fluorescência das clorofilas de dois genótipos de feijoeiro.

Authors: M.A. Bacarin, P.R. Mosquim

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Performance of arracacha clones (Arracacia xanthorrhiza Bancroft) in Lavras region
Título: Desempenho de clones de mandioquinha-salsa (Arracacia xanthorrhiza Bancroft) na região de Lavras-MG.

Authors: N.R. Madeira, F.F. dos Santos, R.J. de Souza

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Effects of fertilization method and sowing time on characteristics of corn cultivars grown out-of season
Título: Efeito de métodos de adubação e épocas de semeadura em características agronômicas de cultivares de milho cultivadas na “safrinha”.

Authors: R.G. Von Pinho, J.G.G. Altuna, É.V. de R. Von Pinho, L.O.V. de Souza

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Residual effect of phosphated fertilization and liming upon rice plants cultivated on waterlogged soils and phosphorus critical levels
Título: Efeito residual da adubação fosfatada e da calagem e níveis críticos de fósforo em plantas de arroz cultivadas em solos inundados.

Authors: I.O. dos S. Mariano, V. Faquin, L.A. Fernandes, A.C. Oliveira Júnior

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Rooting of Coffea arabica L. cuttings in different substrates
Título: Enraizamento de estacas de Coffea arabica L. em diferentes substratos.

Authors: A.B. Pereira, M. Pasqual, L. de S. Ribeiro, A.N.G. Mendes, E. Resende

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Estimation of variances and heritabilities of some primary and secondary traits in grain yield of soybeans (Glycine max (L.) Merrill)
Título: Estimativa de variâncias e herdabilidades de algumas características primárias e secundárias da produção de grãos em soja (Glycine max (L.) Merrill).

Authors: E.F. dos Reis, M.S. Reis, T. Sediyama, C.D. Cruz

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Influence of genotype stabilization on the repeatability estimates of forage traits in elephantgrass (Pennisetum purpureum Schum.)
Título: Influência da estabilização de genótipos de capim-elefante (Pennisetum purpureum Schum.) sobre a estimativa da repetibilidade de características forrageiras.

Authors: A.V. Pereira, C.D. Cruz, R. de P. Ferreira, M. de A. Botrel, J.S. e Oliveira

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Mapping QTLs for days to flowering in common beans under different environments utilizing RAPD markers
Título: Mapeamento de QTLs para florescimento do feijoeiro com marcadores RAPD em diferentes ambientes.

Authors: L.C. Melo, J.B. dos Santos, D.F. Ferreira

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Bromatological parameters of the hulls and dehydrated pulp of coffee (Coffea arábica L.) stored in different periods
Título: Parâmetros bromatológicos da casca e polpa desidratada de café (Coffea arábica L.) armazenadas em diferentes períodos.

Authors: A.F. Barcelos, P.C. de A. Paiva, J.R.O. Pérez, V.B. dos Santos, R.M. Cardoso

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Calcium, potassium, sodium ratio upon the growth of açaí seedlings (Euterpe oleracea Mart.) in nutrition solution
Título: Relação cálcio, potássio e sódio sobre o crescimento de mudas de açaizeiro (Euterpe oleracea Mart.) em solução nutritiva.

Authors: H.U. de Sousa, J.D. Ramos, J.G. de Carvalho, M. Pasqual

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Tolerance of ‘Fuji’ apples to hot water immersion
Título: Tolerância da maçã ‘Fuji’ ao tratamento térmico por imersão em água quente.

Authors: R. Lunardi, E. Seibert, R.J. Bender

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Defense mechanisms, feeding and dispersion behaviors of Spermologus rufus, Boheman 1843 (Coleoptera: Curculionidae)
Título: Mecanismos de defesa e comportamentos alimentar e de dispersão de Spermologus rufus, Boheman 1843 (Coleoptera: Curculionidae).

Authors: M.R. Barreto, N. dos Anjos

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Morphological description of the developmental stages of Spermologus rufus Boheman, 1843 (Coleoptera: Curculionidae) in Araucaria angustifolia (Bertol.) O. Kuntze, seeds
Título: Morfologia das diversas fases de desenvolvimento de Spermologus rufus Boheman, 1843 (Coleoptera: Curculiionidae) em sementes de Araucaria angustifolia (Bertol.) O. Kuntze.

Authors: M.R. Barreto, N. dos Anjos

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Nutritional aspects of combined sprouts of soybean and corn
Título: Aspectos nutricionais de brotos de soja e de milho combinados.

Authors: M. de F.P. Barcelos, E.V. de B. Vilas Boas, M.A.C. Lima

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Evaluation of components chemists of patterns of drink for preparation of the espresso coffee
Título: Avaliação de componentes químicos de padrões de bebida para preparo do café expresso.

Authors: N.A.V.D. Pinto, S.M. Fernandes, R. do N. Giranda, R.G.F.A. Pereira, V.D. de Carvalho

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Comparison of two cooperatives of the South of Minas Gerais, as the chemical of coffees composition with it commercial toasts
Título: Comparação entre duas cooperativas do sul de Minas Gerais quanto à composição química de cafés com torração comercial.

Authors: S.M. Fernandes, N.A.V.D. Pinto, R.G.F.A. Pereira, V.D. de Carvalho

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Field capacity estimative based on the flex point of soil moisture retention curve
Título: Estimativa da capacidade de campo baseada no ponto de inflexão da curva característica.

Authors: C.R. de Mello, G.C. de Oliveira, D.V.S. Resck, J.M. de Lima, M. de S. Dias Júnior

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Ruminal degradability of cottonseed and corn at different phisical forms in holstein dairy cows
Título: Cinética da digestão ruminal do caroço de algodão e do grão de milho em diferentes formas físicas em vacas holandesas.

Authors: J.C. Teixeira, E.A. Silva, R.A.N. Braga, I.R. Moron

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Ruminal cinetic of têxtil cotton fibrous residue submmited to chemical and phisics treatments
Título: Cinética ruminal do resíduo têxtil da fibra do algodão submetido a tratamentos físicos e químicos.

Authors: O.C. de Almeida, P.C. de A. Paiva, C.A.P. de Rezende, J.R.O. Pérez, V.L. Banys, J.A. Muniz, M.A. Bomfim, É.R.P. Bomfim

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Effects of addition of an enzyme complex on performance of broiler chicken
Título: Efeitos da adição de um complexo enzimático sobre o desempenho de frangos de corte.

Authors: T. Cotta, D.M. Torres, A.I.G. de Oliveira

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Influence of pectin addition on physiologic parameters in horses
Título: Influência da pectina sobre parâmetros fisiológicos, em eqüinos.

Authors: G.J.C. de Oliveira, J.A. de F. Lima, K.V. Araújo, E.T. Fialho, A.G. Bertechini, J.R.O. Pérez, R.T.F. Freitas

Abstract: ...
Resumo: ...

Title: Extemporaneous grape for table ‘Niágara Rosada’ potential of Lavras country
Título: Potencialidades do município de Lavras-MG para produção extemporânea de uvas ‘Niágara Rosada’ para mesa.

Authors: E. Abrahão, Â.A. Alvarenga, J.C. Fráguas, M. de A. Regina, V.J. da Silva

Abstract: ...
Resumo: ...